Om oss

Easy Monday startades 2016 av Rebecka Sjölander och Sara Lidman. Idén till ett nära och personligt konsultbolag för nyutexaminerade studenter inom HR och kommunikation, föddes ur egna erfarenheter i rollen som HR-direktör respektive kommunikationschef. Vi har upplevt alltför långa rekryteringsprocesser när vi sökt tillfällig arbetskraft. Kvalitén i hanteringen av urvalet av lämpliga kandidater har alltmer urholkats och ersatts av databashantering. Stora delar av rekryteringsprocessen lämpas över på kunden. När konsulten sen väl är på plats tar handledningen allt för lång tid. Det här vill vi ändra på!

Vi vurmar för nyutexaminerade studenter som har svårt att hitta den första riktiga arbetslivserfarenheten efter många år av studier. Omvägarna via andra typer av arbetsuppgifter som inte ligger i linje med den utbildning man har, är något många kan känna igen sig i. En av Easy Mondays viktigaste uppgifter är därför att se till att våra konsulter hamnar rätt redan från start, varför våra uppdrag främst är på en HR- eller kommunikationsavdelning. Arbetsuppgifterna på dessa avdelningar kan variera- vara mer eller mindre kvalificerade- för oss är huvudsaken att våra konsulter befinner sig i rätt kontext. Vi ser även att det blir allt mer vanligt att HR- och kommunikationsavdelningar slås ihop, vilket upplevs som en naturlig utveckling då båda funktionerna arbetar med kommunikation i hög grad.

Kombinationen av dessa två av Easy Mondays kärnvärden har visat sig vara vinnande; kvalitet i urval och nya talanger kombinerat med erfarenhet.

Rebecka Sjölander

HR

Rebecka Sjölander är mentor och grundare av Easy Monday. Har närmare 20 års erfarenhet av HR-arbete. Bland annat som HR business partner, HR-konsult och HR- direktör inom Life Science, telekom- och restaurangbranschen med mera.

Sara Lidman

Kommunikation

Sara Lidman är mentor och grundare av Easy Monday. Sara har drygt 15 års erfarenhet av kommunikationsarbete, bland annat som webbredaktör, kommunikationsstrateg och kommunikationschef från regeringskansliet, fastighetsbranschen med mera.

Vi erbjuder

Easy Monday erbjuder sina kunder handplockade nyutexaminerade talanger inom HR och kommunikation för både korta och långa uppdrag. Vi har en gedigen rekryteringsprocess och väljer ut en lämplig kanditat till ert företag. Konsulterna i vårt nätverk är uppdaterade med de allra senaste kunskaperna inom sina områden, drivna och redo att skaffa sig sina första riktiga arbetslivserfarenheter.

Det som utmärker Easy Mondays höga kvalitet gentemot konkurrerande verksamheter, är att varje konsult har en personlig erfaren mentor genom hela sin kontraktstid hos kund, för att handledningstiden ska vara så kort och smidig som möjligt för våra kunder. Nya talanger förenat med erfarenhet- en oslagbar kombination, dessutom till konkurrensmässiga priser.

Välkommen att kontakta oss på Easy Monday så kan vi berätta hur vi kan lösa just ert företags behov!

Rebecka Sjölander, HR: rebecka.sjolander@easymonday.se,
0705-919797

Sara Lidman, kommunikation: sara.lidman@easymonday.se,
0704-177633

E-post: info@easymonday.se

Ett urval av våra kunder och samarbetspartners